fbpx Vandekerkhove, Karien | croxhapox

Vandekerkhove, Karien

crox 51, Open Deuren - 1996.

crox 85, solo project - november 1998.

Publicatie croxcard NR 13 - Liquids 42.

crox 104, De eerste 10 - zomer 2000.

crox 145, BASICS 2 - juni 2005.

crox 155, solo project - november 2005.

crox 145-II, sequel BASICS 2 - april 2006.

http://www.karienvandekerkhove.com

Locatie tijdens Open Deuren (1996) is Aannemersstraat 179 waar ze in het tuinhuis een werk in-situ uitvoert. Op dezelfde locatie, in de gang vlakbij de voordeur, is ook werk van Dirk Peers te zien.

Het eerste solo project (Schimmen in het festival van paradoxen, 1998) is opgesplitst over beide verdiepingen. In het souterrain brengt ze een uit ettelijke honderden schoendozen vervaardigde semi-modulaire sculptuur.

Op de bovenverdieping een reeks tekeningen uit de serie Liquids. Tijdens het project wordt de plankenvloer van de in groen licht badende bovenverdieping elke dag gereinigd met DETTOL.

Schimmen in het festival van de paradoxen was een meerlagige installatie die de tentoonstellingsruimte in een 'contaminated body' omvormde. Het hoogste niveau bestond uit 10 uitgezochte tekeningen, overgebracht op transparant lichtgevoelig papier (91 x 127 cm) en dan blootgesteld aan groen fluorescerend licht. Elke dag werd de ruimte voor de opening met een sterk naar ontsmettingmiddel ruikend product schoongemaakt. Op het gelijkvloers was er een klein labyrint van 807 lege schoendozen (muren van opgesloten licht) verlicht met het groene schijnsel van de bovenverdieping. Het groene licht kwam door kleine openingen in het plafond. [original of this quote in English]

(tekst van KV uit een gesprek met CariannaCarianne)

De bijdrage aan de eerste editie van BASICS 2 is een introductie op haar tweede solo project in 2005. Ze toont het werk ovtOB#6, de module die aan de basis ligt van de OVT-reeks.

Over het tweede solo project schrijft ze zelf: een reeks in situ installaties die de ervaring lijken te vatten op de grens tussen het 2de en het 3de, waar een vibrerende leegte ontstaat. De ruimte van de kijker wordt een on-ruimte, een eenzame plek waar tijd en ruimte samen beginnen te smelten in een eenheid van volkomen geleidelijkheid. [original in English]

Ze neemt ook deel aan de sequel van BASICS 2 (april 2006, Oudenaarde) waar ze een uit zeep vervaardigd architecturaal object toont.

Crox-medewerkster vanaf april 2006. Tot begin 2007 bezig met het updaten en redigeren van de crox-encyclopedie.