fbpx fungus | croxhapox

fungus

paddestoel
Antje Dorn (oktober 1995, crox 31, presentatie in het souterrain van Aannemersstraat 54). Schilderijen. Blauwe schilderijen. De oppervlakte van elk schilderij heeft een hevige korrel, een gevolg van het laag boven laag aanbrengen van nieuwe, van de reeds aangebrachte afwijkende beelden. De blauwe schilderijen hebben witte signalisaties, letterlijk afgeleid van het blauw-witte verkeersbord. Een van de doeken toont een verzameling champignons van de soort die als Parijse champignon bekend staat.

Johan Van Roy (september 1996, crox 50, presentatie in het souterrain van Aannemersstraat 54 tijdens Open Deuren, het buurtproject). Voor zijn werk baseert JVR zich op dwarsdoorsnedes van subtropische planten en paddestoelen. Uitvergrote dwarsdoorsneden.
Het vochtprobleem in het fabriekspand zorgt onder andere in de mediaruimte van 2004 tot halfweg 2006 voor een patroon van fungi-achtige schimmelstructuren. Aan het eind van zomer 2006 is het vochtprobleem opgelost dankzij een nieuwe dakbedekking. De schimmelstructuren, wat telkens de muren aangepakt worden voor een sneeuw van korrelige kalkdeeltjes zorgt, zijn hardnekkig en het euvel is pas min of meer definitief van de baan als Guy, de klusjesman, de zaak grondiger aanpakt en de muren met een vochtbestrijdend product behandelt.

Stu Mead (oktober 2005, crox 125). Feëerieke pornografie: de kabouter als fallische knuffel.

Takahiro Kudo (januari-februari 2015). Met fungusbodem ingestreken schilderdoek zorgt in korte tijd voor een zich snel uitbreidende schimmelcultuur. Project in de kubus.
Toer-redactie (1 of 6)