fbpx februari | croxhapox

februari

Februari 1990: Geen vuiltje aan de lucht.
Februari 1991: Sjoerd Paridaen, Paraplastique hystérique (crox 13).
Februari 1992: Copy Art project 2 & 3 (crox 17).
Februari 1993/1994: niets.
Februari 1995: Kindertekeningen (crox 25).
Februari 1996: Hugo De Smaele (crox 38). Michael Vorfeld (instalraam, crox 39).
Februari 1997: Suzan Batu (crox 59).
Februari 1998: Kamagurka (crox 72). Concert: The Singing Painters (trio).
Februari 1999: Luc Dondeyne (crox 90). Heike Kati Barath (crox 91). Concert: Juan Carlos de Madrid (flamenco).
Februari 2000: Jan De Cock - Dirk Zoete - Anton Cotteleer. Carte Blanche aan Croxhapox, CC Strombeek-Bever (crox 101). Lucia Penninckx (crox 102).
Februari 2001/2002/2003: niets.
Februari 2004: Jan Willem Verherbrugge (crox 113). Nicoline Van Stapele (instalraam, crox 114). Hendrik Vermeulen (instalraam, crox 115).
Februari 2005: instalraam van Sjoerd Paridaen & Hans van Heirseele. Diaprojectie van de collectie mailart. Project van de Roemeense kunstenaar Florin Buta. Philippe Vandenberg begeleidt de opbouw van het Buta-project. Alda Snopek en Els Soetaert beschikken over de andere ruimte, waar ze hun april-project voorbereiden.
Februari 2006: instalraam van Dr. Al.If: BAF (Belgian Art Foundation), Nothing much to tell. Eindfase van het project van ARMEE LEGER. Projecten van Els Vanden Meersch, Nicolas Leus en Patrick Baele. Optreden van Bart Maris. Publicatie van Wrapped, een werk van Els Vanden Meersch.

Tijdens de ALV van 10 februari wordt een nieuw bestuur verkozen: Sjoerd Paridaen, Pierre de Gelder, Joris Vander Borght, Michaël Borremans, Frank Van den Eeckhout en Astrid David. Hans van Heirseele stapt op als bestuurslid en treedt in dienst als voltijdse werkkracht, functie: algemene directie. Bestuur en directie nemen definitief afstand van het Kunstberg-project in de Abrahamstraat. Pierre treedt toe tot het team als communicatiewetenschapper (mailing, pers, website, publicatiecomité), Johan De Wilde tot het publicatiecomité.

Februari 2007: eindfase van het project Five Collaborations en een optreden van Bart Maris. Openingsactiviteit van de projecten van Wouter Decorte en Marc Coene. Publicatie van LAN, crox-boek NR 6, Marc Coene.

Februari 2008: Laatste weken van de projecten van Thomas Bogaert (MONITOR, crox 241), Sarah Dhont & Jelle Clarisse (crox 242, een werk in situ in de zaal achterin) en de Duitse kunstenares Britta Bogers (crox 243). In de kubusruimte een project van Frank Bassleer (crox 244). Op de locatie in de Onderstraat een instalraam van Steven Baelen (crox 245). Tijdens de tweede helft een dubbelproject van Ilse Roman en Els Soetaert.

Februari 2009: Op de instalraamlocatie is er tot eind februari een project van Sarah Westphal (DE). Het project van Maud Vande Veire en Emmanuel Depoorter loopt tot 1 februari, wat samenvalt met de vijfde ingreep in de tweede editie van BRAINBOX. Op 1 februari is er een pannekoekenbak. Brainbox2 unit 6 /Michel Couturier, Grégory Decock en Yannick Franck/ filmt op externe locaties in Gent en Sint-Martens-Latem. Voor de tweede editie van BRAINBOX is 't een frappante evolutie: elke ingreep vernietigt de vorige. Op 8 februari hebben we een openingsavond met projecten van Haritz Guisasola Izeta (ES), Nel Aerts en Mil Ceulemans. Het project van Nel Aerts is het tweede deel van een triptiek dat in de kubusruimte plaatsvindt. Op 11 februari is er een concert van de Australische soundartist Robert Curgenven. Op 7 februari hadden Merlyn Paridaen, Krsytof Rosseeuw en Zeger Vandenbussche in crox geconcerteerd. Eind februari volgt BRAINBOX unit 7: Stefaan Dheedene en Steffe Van Cauter. Daniëlle van Zuijlen is in Australië en communiceert beeldmateriaal. Op 28 februari is er nog een concert van Merlyn Paridaen & friends.