ABER EIN JAEGERSCHNITZEL crox 16, zelfportretten. Een presentatie van Hans van Heirseele in wat ooit een keukenruimte geweest moet zijn. De andere ruimtes bevinden zich voorin, met aan de straatzijde een installatie van Frank Van den Eeckhout en achterin een video van Guido De Bruyn. crox 16 is het laatste project op Beverhoutplein 7. Aber ein Jaegerschnitzel combineert twee in situ uitgevoerde werken. Alle muren zijn ingesmeerd met zwart pigment, waardoor het een binnenstebuiten gekeerde kaaba lijkt. Ter rechterzijde werden met gouache zelfportretten van kunstenaars aangebracht, gekopieerd van ansichtkaarten: El Greco, Paul Cézanne, Camille Pisarro, Malevitch, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Max Beckmann... Ter linkerzijde is een muurhoge spiraal, wit op zwart, waar als een filter de tekst ABER EIN JAEGERSCHNITZEL over aangebracht is. Het gedicht Aber ein Jaegerschnitzel werd gepubliceerd in De Brakke Hond nr31 (1991).
DRIEKLEUR crox 145-II (Basics 2 sequel). Johan De Wilde. Een van beide
werken is een tricolore spiraal met een diameter van circa 50
centimeter.
Voor z’n tweede solo (crox 178) maakt JDW een quasi
identieke zij het iets grotere spiraal, ook dit keer met enkele rollen
tricolore koordjes als basismateriaal. Het werk wordt uitgevoerd en
afgewerkt maar komt niet in de tentoonstelling terecht.
GOLVEN VOLGEN crox 18. En Passant, 25 instalramen in de Gentse binnenstad. Voor de catalogus levert Stef Van Akoleyen de zwartwittekening van een spiraal die uit een opeenvolging van de woorden golven en volgen bestaat: golven volgen golven volgen golven. Tijdens crox 17, de eerste editie van het Copy Art project, was hij er ook bij. De kunstenaar zou naar verluidt zich geruime tijd in het zuiden van Frankrijk wonen.
HYPNOS De vinylplaat Golden Hypnos (2009), een samenwerking tussen Sachiko (JP), muziek, en Johan De Wilde, artwork. Twee spiralen, een A- en een B-kant.
LABYRINT crox 77/crox 184. Iconografisch en ubiquitair element in het
oeuvre van Dianna Frid: een labyrint in de vorm van een spiraal of een
cirkel.
PLOEGLIJN crox 188-IV (Brainbox). ‘Anarchistisch ploegen’, de speelse en spitsvondige ingreep van unit 4: miniatuurfiguurtjes ploegen een akker. Michaël, Tinka en Dirk berekenen dat de werkelijke oppervlakte van de akker ongeveer twee keer de
lengte van een voetbalveld moet zijn. Een van de bijdragen van Tinka Pittoors aan het miniatuur-ploegwerk is o.a. de boer die in het open veld een spiraal ploegt en tegelijk een probleemke heeft met de koe die verondersteld wordt de ploeg te trekken. Het dier kijkt van een afstand toe. De geploegde spiraal begint aan de buitenzijde.
RITME De spiraalritmes van Peter Jacquemyn. Wijder en breder of, integendeel, strakker en dunner wordend ritme.
>utopie