samenwerking

1991. Samenwerking met Il Ventuno (Hasselt) voor En Passant, 25 instalramen in de Gentse binnenstad. Il Ventuno staat in voor 11 van de 25 locaties en selecteert volgende kunstenaars: Jan Carlier, Marc De Roover, Jean Jacques Waverijn, Jan Janssen + Johnny Michel, Wim Gombeer, Jules De Ranter, Peter Van Eyck, Vinderwalt, Willo Gonnissen, Fred Boffin en Willy Peters. Via croxhapox belanden volgende kunstenaars in het project : Hugo De Leener, Renee Lodewijckx, Luc Gobijn, Guy Bleus, Johan Van Geluwe, Rudolf De Greef, Edwin Carels, Willem Buijs (NL), Stef Van Akoleyen, Nora De Rudder, Erik Lagrain + Sjoerd Paridaen, Rein Willem Gloudemans (NL), Philippe Flachet en Wouter Cox.

1992. Samenwerking met Jürgen O. Olbrich (DE) bij het tot stand komen van de selectie voor de tweede editie van het Copy Art project. De fotocopy kunstwerken komen op circa 80 'beschermde' locaties in het Gentse straatbeeld terecht en dit van februari tot oktober 1992.

1995-1997. Samenwerking met Hugo en Claire, eigenaars van Onderstraat 26, en EI-huis, voor twee edities van een instalraamestafette. In situ ingrepen op drie locaties: Onderstraat 26, Onderstraat 51 (het huidige Pink Flamingo's) en Serpentstraat 28. Werk van onder andere Maria Blondeel, Krysztof Denek (CZ), Phill Niblock (US) en Jens Brand (DE), Michael Vorfeld (DE), Sjoerd Paridaen en Erik Lagrain, Thomas Karz (DE) en Dirk De Neef. Aansluitend ook nog twee producties van EI-huis, Schrattenberg Nucleus en Schrattenberg Periferie. Schrattenberg Periferie combineert werk van het Servische Apsolutno en de Kroatische kunstenaar Slaven Tolj.

In 1996 treedt Sjoerd Paridaen toe tot het crox-team nadat hij eerder al, in 1991, deelnam aan werkvergaderingen in het kader van het het megalomane Signos de Admiracion, een groots opgezet straatproject dat volledig onder toezicht van Frank liep en het begin van het eind werd van de samenwerking van Hans en Frank. Frank had toen al, in 1991, vzw Kunstwerk opgericht dat instond voor de productie van een aantal crox-projecten, en stapt eind 1992 uit het crox-team.
1997. Prospectieve samenwerking met Voorkamer (Lier). Croxhapox introduceert de New Yorkse kunstenaar Thomas Broadbent.

In 2003 start een nieuwe samenwerking met Hugo en Claire, eigenaars van Onderstraat 26.

2006-2007. Samenwerking met C.O.R.N.E.L.I.A., een structuur van DKO Oudenaarde, en de realisatie van twee projecten, telkens in het kader van Erfgoeddag.

2006. Samenwerkingscontract met School of Arts, KASK.

Vanaf 2007. Samenwerking met een aantal concertorganisatoren bij het tot stand komen van een concertagenda: KRAAK, Morctapes, Smeraldina-Rima, Idiosyncratics. In 2009 haakt KRAAK af.
Samenwerking met diverse lokale actoren waardoor het in 2008 tot een eerste editie van het Stadsplan Beeldende Kunst komt en de Gent Matinees.

2008. Samenwerking met Mahaworks van Lazara Rosell Albear.

2009. Begin van de samenwerking met TVF art doc cinema van de Deense documentaire filmmaker Svend Thomsen.
Samenwerking met een aantal Brusselse organisaties en het Gentse Fortlaan 17 en de realisatie van het megaproject Zennestraat 17 Rue Senne.
Samenwerking met Lokaal 01 (NL/Breda) en Flachland Kunstverein (DE/Berlijn) en de realisatie van Temporary City Berlin, een inititief van Nele Tas en Ada Van Hoorebeke. Croxhapox steunt het project financieel en nodigt onder andere Sarah Westphal uit om aan het project deel te nemen.
Samenwerking met MER Paper Kunsthalle, meer in het bijzonder audioMER, en realisatie van een eerste crox-vinyl, Golden Hypnos van de Japanse sound artist Sachiko.

2011. Logistieke samenwerking met TIPA, een initiatief van Jelle Clarisse. In 2012 treedt Jelle toe tot het crox-team.

2012. Samenwerking met Smeraldina-Rima en productie van een tweede crox-vinyl met Throw Down Your Hammer And Sing (Nate Wooley trio) en Sheldon Siegel.
Samenwerking met Tra Mundi bij het tot stand komen van Between The Lines, een 3d genderproject.
Samenwerking met Can'Art (Kuurne).
Internationale door Atelier Concorde (Lissabon) opgestarte samenwerking met Bristol Diving School (Bristol), vzw Komplot (Brussel), Kaus Australis (Rotterdam), Triangle (Marseille) en Enclave Productions (Londen). Het aanvankelijk door de EU gesteunde project struikelt over een njet van de Portugese overheid, maar levert niettemin een aantal projecten op, residenties van croxhapox, Komplot en Bristol Diving School in Lissabon, een residentie van Atelier Concorde in Brussel en twee crox-projecten, Atelier Concorde in 2014, in 2015 Bristol Diving School.
Logistieke samenwerking met het Brusselse Bâtard. Met MER komt het tot een distributie-overeenkomst.

2013. Samenwerking met het balanseer en uitgave van Anoniem eerste helft 21ste eeuw, crox-boek nr 17, een uitgave van het balanseer.
2013-2014. Door Nima Bahrehmand bewerkstelligde samenwerking met een aantal Iraanse organisaties, het Mooweex Archive, Parkingallery Projects van Amirali Ghasemi en Asayeshgah Projects, wat Nima opricht na zijn Master aan het Kask. Realisatie van twee producties, POV en Breath From A Warm Locale.
2013-2015. Samenwerking met Luca, meer in het bijzonder Meesterklas Luca. Residenties in 2013, 2014 en 2015. Samenwerking met de CurieusCollectie en op logistiek niveau met diverse lokale organisaties.

2014-2015. Samenwerking met Kunstpodium T (Tilburg) en het LeerlingMeesterproject.