triptiek

crox 16, ZELFPORTRETTEN. Frank Van den Eeckhout, Guido De Bruyn, van. Mei 1991. Laatste project op Beverhoutplein 7. FF neemt de kamer voorin waar hij met Suenos Oniricos drie installatorische ingrepen uitvoert, voor zover bekend de eerste en laatste keer dat hij zich hieraan waagt. Later gaat hij zich toeleggen op de productie van animatiefilm. Met Kunst-Zaken brengt Guido een video die hij voor de BRT maakte. Een niet onbelangrijk element is het meubel, vitrine of muurkast, waarin de monitor verwerkt zit. Van neemt het kamertje achterin, met het raam dat op de Amelbergasteeg uitgeeft, en voert een muurschildering uit waarvoor hij om te beginnen zwart pigment gebruikt. Over dat zwarte pigment, dat gauw de hele verdieping besmeurt, brengt hij met witte verf de tekst van Aber ein Jaegerschnitzel aan (tekst die later in De Brakke Hond gepubliceerd wordt), en een dozijn zelfportretten op ansichtformaat, waaronder een van Kasimir Malevitch en een van Paul Cézanne.

CROX 17#1 #2 #3, fotocopy art. Een straatproject. 17#1 verovert de binnenstad van eind mei tot eind september 1991. De A3 copy arts komen lukraak overal in het straatbeeld terecht. Het crox-archief heeft enkele gerecupereerde, verregende exemplaren, onder andere een bijzonder fraai door zon en regen bijgewerkt exemplaar van de bijdrage van Guido De Bruyn. #2 komt op 'beschermde' locaties, dat wil zeggen niet langer open en bloot op straat maar achter ruiten en in vitrines. Zowel Sphinx als Studio Skoop stellen een ruit ter beschikking. #2 waait uit over een 80-tal locaties in de Gentse binnenstad en loopt van februari tot oktober 1992. Een van de locaties is de ruit van het souterrain van Aannemersstraat 54. #3 heeft een korter tijdsverloop, februari tot april 1992.

crox 78, een titelloos foto-project. Marc De Clercq, Anja Hellebaut, Frederik Cornelis. Marc en Frederik tonen reisfoto's, Anja aan haar afstudeerproject gerelateerd werk. 1998.
crox 101, CARTE BLANCHE, een project in CC Strombeek-Bever, februari 2000. Het crox-team selecteert drie kunstenaars: Anton Cotteleer (Antwerpen), Jan De Cock (Brussel) en Dirk Zoete (Gent). Aanvankelijk was ook Michaël Borremans geselecteerd voor het project. Het team besloot om het tot drie kunstenaars te beperken, één uit Gent, één uit Brussel en één uit Antwerpen.
crox 103, PASA PASA ESTA ES TU CASA, een project van Marta Vera (ES),
Sonia Almeida (PT) en Lucia Saura (ES). Het voorlaatste project in de
Aannemersstraat. Niet lang na dit korte project logeren Lucia en Merlyn bij van die op dat moment in Màlaga woont in een dakappartementje met uitzicht op centro Màlaga, Plaza Biedmas 12. In 2007 ontmoet de artistieke directie Sonia Almeida in Londen, waar ze aan het Slade Institute studeert. Telkens als Marta in het land is, komt ze in croxhapox langs en ze is ook heel even steunend lid. Op 30 december 2008 pikt van bij Marta een aantal werken van Izeta Guisasola op, beiden wonen in Madrid.

crox 215. Antoine Van Impe, Marie Zolamian, Yannick Franck. Mei 2007. Een triptiek van drie Luikse kunstenaars die Nicolas Leus getipt had. Antoine zou ook aantreden tijdens de weekends te Hansbeke, circa 2007-2010, in het stulpje van Nicolas.

crox 222, filmweek. Drie films: Vaar'wel van Benjamin Wylin, Lignes. En quête d'une mémoire van Elias Grootaers en Juliette van Nathalie Teirlinck. Gentse Feesten 2007. Met Lignes won Elias het concours Horlais Dapsens. De jury toen bestond, naast titularissen en Piet Van Robaeys als coördinator, uit Michaël Borremans en Laura van.

Ryan Jewell (US), John Wiese (US) en DUIVVV, drie concerten op één avond. Een gastproductie van Smeraldina-Rima. 26 september 2007.

crox 233, een project van Christophe Lezaire. Een lineair gepresenteerde reeks kleine olieverfschilderijen en drie grote werken, een triptiek, semi-monochromen waarin Christophe met een nagel, of iets dergelijks, parallelle lijnen aanbracht.

crox 285, een project van Nel Aerts in de kubusruimte. 2008/2009. Drie
episodes. 1 is torens van gekleurd papier, 2 is een video, 3 is een
presentatie met houtresten.

crox 485, LENS NA SPINOZA. Een in drie units opgedeeld project met focus op niet documentaire fotografie. 1: David Bruneel, Colette Broeckaert, Sébastien Bonin. 2: Bram Van Stappen, Johan De Wilde, Patrick Everaert, Dirk Zoete. 3: Adriaan Verwée, Katrin Kamrau, Wim Wauman, Dirk Zoete. Coördinatie: Laura van. Januari - maart 2015.