fbpx september | croxhapox

september

1989: van heeft het in een brief aan Guido De Bruyn over croxhapox - een androîde; de androïde herinnert zich hoe en wanneer van zijn bestaan bedacht; herinnert zich ook andere dingen.
1990: Johan Joos (crox 8).
1991: copy art project, 1ste editie (crox 17). En Passant, 25 instalramen in de Gentse binnenstad (crox 18).
1992: copy art project, 2de editie (crox 17).

1993: niets.

1994: heropstarten vd activiteiten.

1995: Hans Segers (crox 29). Performance: La Tasse de Café.
1996: Johan Van Roy (crox 50). Open Deuren, buurtproject (crox 51).
1997: Amy Kephart (crox 68). Concert: The Singing Painters (Hans/Michaël).
1998: Holger Nickisch (crox 82), Hartwig Schwarz (crox 83). Concert: The Singing Painters.
1999: reorganisatie van het crox-team. van neemt tijdelijk afstand van croxhapox vzw. Kristel De Buck neemt tijdelijk de functies van Hans over.

2003: Eva-Maria Bogaert (instalraam, crox 105).
2004: Marc Coene (crox 123), 2de solo-project. Publicatie van 2 crox-cards. Instalraam van Robin Vermeersch. Marc wordt huisfotograaf en vaste medewerker.
2005: Adriaan Verwée, The Final Speech (crox 147), Tuur Delodder, Tankgarage (crox 148) en Nan-Ping Chang (crox 149). De eerste take van de performance van Nan-Ping vindt plaats op 30 september.

2006: crox 187, Norma Markley (US) solo project. crox 188, BRAINBOX. Unit 1 = Anton Cotteleer, Nicolas Leus en Stijn Van Dorpe. Unit 2 is Thomas Bogaert, Carlo Mistiaen en Evert Defrancq. 16 september: Croxhapox doet voor het eerst mee Gentse Cultuurmarkt. Samir Boudia ontwerpt een standje, Caravanage, en Jamez Dabramski Dean voert in de Veldstraat een performance uit. Het daaropvolgende weekend participeert Croxhapox aan de door VZW Nucleo georganiseerde Open Atelierdagen. In de croxruimte treedt Adriaan Verwée twee keer op in verschillende bezetting. Dankzij het BRAINBOX project gaat het bezoekersaantal flink de hoogte in.

2007: Stijn Van Dorpe in crox2 waar op dat moment nog altijd de mdf-wand staat. In de andere ruimtes werken en ingrepen van Brahim Bachiri (MAR), Bart Vandevijvere, DD Trans, Emmanuelle Flandre, Luk Berghe, Martin Singer, Stéphane Benault en Stéphane Cauchy. Joris Van der Borght stapt op als bestuurslid en zakelijke leiding. Frank Van den Eeckhout treedt aan als voorzitter.
26 september: Smeraldina Rima brengt een concertagenda met John Wiese (US), Ryan Jewell (US) en DUIVVV. Noise, drone & experimental. 30 september: openingsactiviteit van een kort tussendoorproject van Philippe Vandenberg, de Gentse voorstelling met name van het boek 'L'important c'est le Kamikaze'. Tegelijk is er van Les Frères Zarakoff de film 'La lettre au nègre' te zien. François Beuckelaers leest de Nederlandse versie van de tekst voor, 'De brief aan de Neger'

2008: Gastproductie van het Brusselse CCNOA (crox 269). Op 4 september een concertavond van Smeraldina-Rima: Cian Nugent (IR) en Glenn Jones (US). Projecten van Joop Stoop (NL), Chris Vanbeveren, Lysandre Begijn en Martin Lacquiere. Op 12 september nog een concertavond van Smeraldina-Rima. Dit keer concerten van Jorge Boehringer (US) en Yannick Franck (BE). KAMP (Sarah Dhont, Jelle Clarisse, Tuur Delodder, Samir Boudia en Sven Tassaert) beginnen aan de voorbereiding van de tweede editie van Brainbox. De tweede editie gaat over een periode van 8 maanden. In de Onderstraat wordt het project van Tinka Pittoors verlengd.

2009: Het nieuwe seizoen begint met projecten van Freya Maes (Buffet Gent Dampoort), HAP (Belgian Mix), de Nederlandse kunstenares Juul Sadée en een vierde presentatie van het TVF acrhief van Svend Thomsen. De film van Freya Maes, naar verluidt haar eerste film, is een portret van Herman, een zwerver die twee jaar eerder in de buurt van Gent Dampoort uitgleed over het beijzelde voetpad en enkele weken later in een ziekenhuis overleed. Met Belgian Mix gaat HAP de alcoholische toer op. In de kubusruimte is geen project. van plant er een derde editie van Brainbox, wat er uiteindelijk niet van komt. Op 29 en 30 september is er een performance van Fran Verstegen en Marloes Decloedt, Waar is hier en hoe kom ik daar. In Brussel starten de voorbereidingen van de tweede periode van het Zennestraatproject. Het ontwerp van Over Vorm, het boekproject van Hans Theys, crox-boek nr.14, komt op tafel.

2010: A Group Show curated by RE: gastproductie. Werk van 13 kunstenaars: Alexandra Leykauf (DE), Anouk Kruithof (NL), Claudia Weber (DE), Dominique Somers, Edward Clydesdale Thomson, Eva-Fiore Kovacovsky (CH), Jimmy Robert (FR), Katheen Vinck, Michèle Matyn, Sara Deraedt, Saskia Noor van Imhoff (NL), Tania Theodorou (GR) en Valerie Mannaerts. W. Wolkman, alter ego van Boris Van Den Eynde, staat in voor de layout van de brochure. In de Thomsenruimte (TVF art doc cinema) zijn documentaires over projecten van Leo Copers, Dara Birnbaum en Nick Ervinck.