fbpx televisie | croxhapox

televisie

1991 In Kunstzaken (kunstrubriek BRT) is er een bijdrage over En Passant. De regie is in handen van Guido De Bruyn.

1996 Medio januari is er een door Jan Blondeel geregisseerde bijdrage voor de kunstrubriek Affiche (BRT): de instalramen van Niblock, Brand en Devens. De regie is dit keer in handen van Jan Blondeel.
De AVS reportage over Open Deuren schopt het tot nieuwsitem: vrijdag 27 september 1996. Ook de BRT heeft aandacht voor het buurtproject.

2006 Een Oudenaardse digi-omroep interviewt van in het kader van Erfgoeddag en de sequel van BASICS 2 in Abdij Maagdedale.

2007 Guido De Bruyn filmt in croxhapox in het kader van de Goudvisdocumentaire over Michaël Borremans. Jef Lambrecht interviewt van.

2008 Een filmploeg van de VRT strijkt neer in croxhapox voor opnames in het kader van de Canvascollectie. Ze filmen de workshop van Georges Uyttenhoeven, 'Hou bouw ik een tentoonstelling?', een productie van Kunst-Werk(t). Daar zijn ze gauw de ganse dag mee bezig.
Begin juli filmt AVS het instalraam van Tinka Pittoors, dat ook een beetje het instalraam van Nicolas Leus bleef, Tinka speelde namelijk in op wat Leus met de locatie gedaan had. De reporter interviewt van. Het wordt uitgezonden, niemand lijkt te weten wanneer dat gebeurd is en navraag leert dat zo goed als niemand het gezien heeft.

2009 Temporary City Berlin. Een dag voor de opening van het project, in een Berlijnse buitenwijk, is er een filmploeg aan de slag. Als ik het goed heb, is het voor een lokale televisiezender bedoeld.