fbpx drie | croxhapox

drie

Mei 1990, twee maanden na de eerste activiteit, wordt het vzw opgericht. Er zijn drie stichtende leden: Hans, Frank en Guido.
De locatie op het eerste van Beverhoutplein 7 bestaat uit drie kleine kamers. Paraplastique Hystérique, de eerste crox-solo van Sjoerd Paridaen, is een triptiek.
Het zestiende crox-project, 'Zelfportretten' (mei 1991), is het laatste project aan het Beverhoutplein. De stichtende leden van croxhapox vzw tonen elk een zelfportret: Suenos oniricos (Frank), Kunst-Zaken (Guido) en Aber ein Jaegerschnitzel (van).
De derde bijdrage aan de eerste editie van het Copy Art project (1991) is een werk van Frank Van den Eeckhout.
De derde locatie van 'En Passant' (1991) - een instalraam van Hugo De Leener - is in de Sint-Pietersnieuwstraat.

Net als aan het Beverhoutplein is het derde project in de Aannemersstraat een solo project van Edwin Carels.
Derde locatie van het buurtproject Open Deuren (1996), in de gang van Aannemersstraat 179, is een werk van Dirk Peers.
Voor de tweede editie van het instalraamproject (1995-1997) beschikt croxhapox over drie locaties: Onderstraat 51 (het huidige Pink Flamingo's), Onderstraat 26 (vanaf september 2003 vaste instalraam-locatie) en Serpentstraat 28 (waar tot voor kort Stripwinkel De Schaar was).
Voor Schilderkunst Hedendaags Belgisch (1997) brengt de Waalse kunstenaar Marc Angeli drie karmijnrode monochromen in.

crox 101 (2000), een project in CC Strombeek-Bever, op uitnodiging van Luk Lambrecht. Carte Blanche aan Croxhapox - drie kunstenaars: Jan De Cock, Dirk Zoete, Anton Cotteleer.

Het derde instalraam uit zelfde periode is 'Ambassade van de Predemocratische Republiek' van Stefaan Dheedene. In 2005 is een project van Stefaan Dheedene het eerste in crox3.

Het derde project in de zaal voorin, februari 2005, is dat van de Roemeense kunstenaar Florin Buta.De derde openingsrede, tijdens de vernissage van crox 26, een solo-project van Dirk De Neef, heeft 'De eerste openingsrede' als titel (zie Urk Piw).
De derde publicatie - los van de croxcards - is 'De Boodschapper' (1999) een gelimiteerde en door Philippe Vandenberg geredigeerde editie ter gelegenheid. De losbladige documenteert het duoproject van Philippe Vandenberg en Sylvain Cosijns en bevat een fragment uit 'Kopnaad', een theaterstuk van Stefan Hertmans. Het derde crox-boek is dat van CarianaCarianne, Borders (2006), een essayistisch kleinood.
Borders
CarianaCarianne
ISBN 90-76593-04-3
D/2006/8545/3
copyright pictures CarianaCarianne & Marc Coene

backBorders
CarianaCarianne
ISBN 90-76593-04-3
D/2006/8545/3
copyright pictures CarianaCarianne & Marc Coene

front

Brainbox, een transformatieproject, waarbij elke groep drie titularissen heeft. Uitzondering hierop evenwel is unit 1 van de tweede editie uit 2008-2009: KAMP telt vijf leden, unit 8 van de tweede editie waarin - naast Thomas Böing en Hans Demeulenaere - Vincent de Roder en Jan Wiels als duo aantreden, en unit 4 van de derde editie uit 2013 met Benjamin Verdonck, Dirk Zoete en The Fabulous Bruce Brothers, te weten Frank & Robbert en Robbert & Frank.
Unit 1 van Brainbox#1: Peter Morrens, Johan De Wilde en Ward Denys. Tijdens de eerste editie is het unit 3 die voor een inhoudelijk keerpunt zorgt. Laura van treedt aan als performer. /foto: mc/
IMG_9826
Unit 3 van Brainbox#2: Maud Vande Veire, Antoine Van impe (Luik) en Honoré d'O. Unit#3 van Brainbox#3: Kelly Schacht, Stijn Van Dorpe en Antoine Van Impe.
Brainbox#3, herfst 2013, begint met een ingreep van Michaël Borremans, Hannelore Van Dijck en Miet Warlop.
De derde bezoeker is nooit de eerste bezoeker, hoewel niet uitgesloten kan worden dat hij of zij dat ooit op een dag toch is.
De derde bezoeker is soms de eerste bezoeker: mama en papa duwen de kinderwagen meestal voor zich uit zodat de in de kinderwagen zittende, van het binnentredende bezoekerspotentieel in principe het aanhangsel, toch als eerste over de drempel rollen komt.

De derde medewerker met documentatie/archief als hoofdmotief is niet Cristina Amelia Candea maar Nima Bahrehmand. Beiden werkten een Master af aan Beeld & Installatie, School of Arts, Kask. Cristina Amelia gaat meteen na haar stage voor croxhapox werken, begin 2012, en wordt nog datzelfde jaar gedurende korte periode vervangen door Nima. Aan het van zomer 2013 treedt ze toe tot het crox-team.
De persoon die als derde, sinds het in voege treden van het Kunstendecreet, het zakelijk beleid waarneemt, na Joris Van der Borght (2005-2008) en Laura van (2008-2009), is Stefaan Van Ryssen.
Van eind 2012 tot zomer 2014 heeft het artistieke team 3 leden: Jelle Clarisse, Dries Douibi en Laura van.

De solo projecten van Christophe Lezaire, grand coloriste wallon, drie in totaal en merkwaardig genoeg altijd in confrontatie met ander werk. Het eerste project (2005) tijdens de eerste editie van Basics#2, het tweede (2007) in een confrontatie met werk van Pieter De Clercq, het derde (2013) geconfronteerd met werken van Alda Snopek en Ivan Adriaens.

Het eerste door Nima Bahrehmand voor en in croxhapox samengestelde project heeft POV Realities Revisited Part Three als titel.

Lens Na Spinoza (2015) krijgt de vorm van een drieluik: drie veeleer korte etappes, het tweede traject het kortste, met fotografisch werk van 10 kunstenaars.