april

April 1990: Hans van Heirseele (crox 2). Edwin Carels (crox 3).
April 1991: Hans van Heirseele (crox 15).
April 1992: Copy Art 2. Signos.
April 1993: nada. April 1994: niente.
April 1995: Dirk De Neef (crox 26).
April 1996: Thomas Broadbent (crox 43/44).
April 1997: Thomas Hauser (crox 61). Concert: Memaz. Uli Vonbank-Schedler & Lisi Breuss (instalraam, crox 62).
April 1998: Ward Denys (crox 75). Jan De Cock (crox 76). Eind april volgt het eerste solo project van de Canadese kunstenares Dianna Frid.
April 1999: Wendy Hirschberg (crox 94). Lieve d'Hondt (crox 95).
April 2000: Sonia Almeida, Marta Vera, Lucia Saura.
April 2001: niets. April 2002: Onderhandelingen met VZW Nucleo. Bedoeling is om een bovenverdieping van het pand in het Begijnhof in gebruik te nemen. De onderhandelingen springen af.
April 2003: Het nieuwe crox-team.
April 2004: CarianaCarianne (crox 118).
April 2005: instalraam van Nathalie Nijs. Projecten van Alda Snopek + Els Soetaert (crox 139) en Maria Degrève (crox 140).

April 2006: laatste week van de projecten van Maud Vande Veire, Annelies Slabbynck en Thomas Broadbent. In de mediaruimte collectie I (mailart). Hans en Joris werken keuken en kantoorruimte af. Wouter Cox zorgt voor waterleiding in de keuken. Karien Vandekerkhove wordt vaste medewerkerster website (item encyclopedie). Projecten van Nicolas Verhulst, Tinka Pittoors, Helena Danneels en Reid Wood. Instalraam van Jan Wiels. 23 april: sequel van BASICS 2 in Abdij Maagdendale, Oudenaarde. Pierre bereid advertentie-offensief voor. Aanschaf begin april van het lettertype Simoncini Garamond, onderdeel van de crox-format. Eind april neemt Pierre de Gelder ontslag als bestuurslid.

April 2007: In de kubusruimte tot 1 april een project van Wim De Waegeneer, waarna Merlyn P in de kubus aan bod komt. Een instalraam van Kelly Schacht (crox 207). Performances van Emilie De Vlam (crox 208) en Sabine Oosterlynck (crox 209). NEW AMERICAN STORY ART (crox 205), curated by Larry Walczak. Brian Getnick en Noe Kidder met een preambulo van The Gentlemen's Gentlemen (crox 206). In Oudenaarde een tweede samenwerking met C.O.R.N.E.L.I.A., opnieuw in het kader van Erfgoeddag: Verzamelwoede. Op zaterdag 14 april LET'S PLAY FASHION, een modespektakel met werk van 13 jonge couturiers. 19 april: na een suggestieve opmerking van Thomas Bogaert begint van aan de crox-blog. De crox-redactie neemt contact op met EPO. Eind april: projecten van Peter Morrens en Dirk Zoete.

April 2008: Concert van Silvester Anfang II. In de kubusruimte een korte interventie van Nel Aerts, later een installatie van Evelien Gysen. Jury Canvascollectie. Telefoontje van WD voor een stuk over Michaël B in de weekendbijlage van De Morgen. The Gentlemen's Gentlemen, het totaalspektakel van Brian Getnick en Noe Kidder waarin onder andere Marianne Vogt, Frank Merkx en Robbert Goyvaerts acteren. Projecten van Eva De Leener, Johan Gelper en Steven Baelen.

April 2009: Opbouw van een SHcorr mailart presentatie in RC De Ruimte te Ijmuiden. Presentatie van het 12de crox-boek, Majuskel van Johan Joos, in het Poëziecentrum. Installatie van een cijferslot. Een coproductie in Brussel in de Zennestraat: Fortlaan 17, Q-O2, Secondroom, Constant VZW, Josworld, croxhapox en Les Bains Connective. Op de crox-etage(s) werk van Johan De Wilde, Alda Snopek, Julian Moran, Christophe Lezaire, Steffie Van Cauter en Marc Coene. In de croxruimte een project van Stefaan Dheedene, Deborah Delva, Niklaus Ruëgg, Dries Van Straeten en Frederik Van Simaey.

april 2010: Tot 11 april in de zaal voorin Michiel Ceulers (crox 329), in de zaal achterin Nel Aerts (crox 330) en in de kubusruimte een project van Johan Van Roy. De 10de presentatie van Svend Thomsen's TVF Art Archive focust dit keer op Logos: OTHER SOUNDS AT LOGOS. Videodocumenten van performances van onder andere Erwin Stache, Jaap Blonk & Carl Ludwig Hübsch, Horst Rickels, Stephen Froley en Hans-Karsten Roecke. Van 19 tot 21 april een straatproject van de Nederlandse kunstenares Willy Looijen, GETEKENDE DIALOOG. In de zaal achterin repeteren Rudy Lycke (Multimediale Vormgeving) en Lorenzo De Brabandere. RETURN TO A TEMPORARY CALM (crox 333), van Rudy en Lorenzo, wordt twee keer gebracht, op dinsdag 27 en op woensdag 28 april. In de week van maandag 19 tot zondag 25 april twee toonmomenten, 3de bachelor Schilderkunst van resp. KASK en Sint-Lucas. Op donderdag 29 april springt Adam Geczy binnen.

april 2011: De projecten van Markus Willeke (DE), Susanne Kutter (DE) en Harri de Ville lopen tot midden april. In de kubusruimte is een in situ werk van Hannelore Van Dijck. In de Thomsenrumte is een compilatie van documenten die eerder aan bod kwamen: Guillaume Bijl, Dara Birnbaum en Leo Copers. Op 7 april een concertavond van Smeraldina-Rima; Steve Gunn, Every Bolt Running en City Hands. Eind april volgt een periode met residenties: Sandrine Verstraete, Johanna Van Overmeir, Simon Van Parys, Sjoerd van Leeuwen, Joris De Ryck. En een performance van Danae Baert.