1991 crox 13 (februari), solo project op de eerste verdieping van Beverhoutplein 7. Maakt deel uit van een werkgroep die het stadsproject SIGNOS DE ADMIRACION voorbereidt.
crox 17 (lente-herfst), fotocopy art: de eerste bijdrage. Het licht in de duisternis. Contacteert Jurgen O. Olbrich (10de bijdrage). Het gros van de bijdragen aan de tweede editie van crox 17 (1992) gaat via dit contact.
crox 19 (herfst), EN PASSANT; een instalraam ism Erik Lagrain op een locatie in de Ottogracht.
1996 crox 42 (maart), een instalraam ism Erik Lagrain op locatie Onderstraat 26.
crox 51, OPEN DEUREN (herfst). crox 56 (november), solo project in het souterrain van Aannemersstraat 54. Michaël Borremans, Marijke Bontinck en Sjoerd Paridaen vervoegen het crox-team.
31 december: begin van de SHcorr mailart correspondentie.
Introduceert Ije Raaijmakers en Alexandra Jacquet. Introductie van MEMAZ, waaruit later MOKER ontstaat, tijdens de vernissage van crox 56.
Beuys Fettflech.
1997 Introduceert Griet Musschoot en Tomo Savic-Gecan. crox 70 (november-december) Schilderkunst Hedendaags Belgisch. De werken van Sjoerd komen in het souterrain te hangen naast werk van Paul Morez, Frank Van Den Berghe en Dan Van Severen.
1998 Introduceert Ward Denys en Jan De Cock. crox 82 (zomer), mailart instalraam op locatie Aannemersstraat 54. Publicatie van crox-cards 11 en 12.
1999 Maakt deel uit van het team dat HvH vervangt. Introduceert Michiel Van Cauwelaert, Sonia Almeida, Marta Vera en Lucia Saura.
2003 Bestuurslid. Introduceert HAP.
2005 crox 133 (februari), instalraam op locatie Onderstraat 26. SHcorr. Introduceert Samir Boudia en Tuur Delodder, leden van het KAMP-collectief. Neemt deel aan BASICS2. Later volgt een mailart project in de kubusruimte.
2006 Wordt tot voorzitter verkozen en blijft in die functie tot eind mei 2010. Bestuurslid. Neemt deel aan de 2de editie van BASICS2 in Abdij Maagdendale (Oudenaarde).
Uit Gesprek met Renzo Martens over de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Gent) in het algemeen en de lessen van Wim Van Mulders in het bijzonder, De Witte Raaf nr. 166 (2013):
K.B./D.P.: Waarom ging je keuze uit naar een opleiding als kunstenaar?
R.M.: Sjoerd Paridaen heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Sjoerd en zijn vrouw waren goede vrienden van mijn moeder en mijn stiefvader. Van jongs af kwam hij geregeld bij ons thuis over de vloer. Ik vond hem een fascinerende man, vooral omwille van de wijze waarop hij met zijn zoon en met mij omging. Zijn manier van denken was ook anders. Hij had bijvoorbeeld niet de minste interesse in relationele conflicten en stelde zich steeds afstandelijk op als er spanningen waren tussen mensen. Hij was zeer rustig en dat beviel mij ontzettend. Zijn huis was ook op een verrassende manier ingericht. Aan de muren hingen zelfgemaakte collages waarmee hij eer wilde betuigen aan kunstenaars als Beuys en Warhol. Ik herinner me dat ik over die collages ooit een spreekbeurt heb gegeven in de lagere school, die ik trouwens in België gelopen heb. Een andere herinnering betreft Sjoerds belangstelling voor de Italiaanse mail artist Guglielmo Achille Cavellini, over wiens werk hij ooit een tentoonstelling maakte in Eeklo, denk ik.
K.B./D.P.: Je koos voor het K.A.S.K. omdat Sjoerd Paridaen er docent was?
R.M.: Ja, een duidelijke keuze voor het kunstenaarschap had ik nog niet gemaakt. Dat Sjoerd er lesgaf, was een geruststellende gedachte. Het was als thuiskomen. De academie was toen gevestigd in de Academiestraat: er hing een prettige sfeer in dat gebouw.
K.B./D.P.: Naar welk atelier ging je voorkeur uit?
R.M.: Naar Sjoerds atelier, dat toen Toegepaste Monumentale heette. Het bestond pas drie jaar en is daarna nog verschillende malen van naam veranderd.1 Het was een plaats waar in feite alle kunstvormen konden worden beoefend, van schilderkunst tot performance. Op microformaat was het eigenlijk wat een kunstacademie in zijn geheel zou moeten zijn: een vrijplaats, zonder disciplinaire of mediale beperkingen.
K.B./D.P.: Hoe begeleidde Sjoerd je?
R.M.: Heel goed, zoals ik verwacht had. Hij was ook kritisch. Op een gegeven moment zei hij mij zelfs dat ik mijn studie ernstiger moest nemen. Als ik mijn attitude niet zou wijzigen, kon ik beter terugkeren naar Nijmegen, liet hij me verstaan.
K.B./D.P.: Nam je Sjoerds vermaning ter harte?
Uit 'Met ringen eindeloos regelmatig als kringen in het water', De Witte Raaf nr 161 (2013), Het begin van een kunstenaarschap: een gesprek met Nel Aerts, blz. 16:
K.B./D.P.: Welke rol speelden jouw docenten? Heb je herinneringen aan hun feedback?
N.A.: Iemand als Sjoerd Paridaen begreep echt wel wat ik probeerde te doen,2 maar er was ook negatieve feedback. (...)
1. Enkele van de namen van de afdeling die door Sjoerd Paridaen en Rene Van Gijsegem opgericht werd: 3D, Multimediale Vormgeving (MMV).
2. In 1997 introduceerde Sjoerd Griet Musschoot en Tomo Savic-Gecan in croxhapox, later, in 1998, ook nog Jan De Cock en Ward Denys, Nel Aerts in 2008.