fbpx uitgeverij | croxhapox

uitgeverij

Eind 2005 vraagt croxhapox een uitgeverslicensie aan. Sindsdien hebben de boekedities D/(jaartal)/8545/(volgnummer) en een ISBN als code. Die codering ontbreekt in alle edities voor 2006 gerealiseerde publicaties.

De crox-redactie opteert voor boekpublicaties, dat wil zeggen kunstenaarsboeken. Geen catalogi. In de marge van dit hoofdtraject zijn er niettemin af en toe randfenomenen zoals de folder van Els Vander Meersch (2006), de RE:catalogus (2010) en de publicatie die aan het groepsproject Kantelingen (2012) gewijd werd.
De format van de crox-boeken is afgeleid van les Editions de Minuit, wat ook het lettertype levert, Simoncini Garamond, en de papiersoort die voor bijna alle edities gebruikt wordt, Munken print.

In 2009 wordt een eerste vinyl-project gerealiseerd in coproductie met audioMER: Golden Hypnos, van de Japanse sound artist Sachiko, artwork Johan De Wilde. In 2013 volgt een release met een studio-opname van Throw Down Your Hammer and Sing (Nate Wooley trio) en een live-opname van Sheldon Siegel, dit keer in coproductie met Smeraldina-Rima. Distributie van beide vinylproducties gaat resp. via audioMER en Smeraldina-Rima.

Naast de boekprojecten (vier in 2006, twee in 2007, vier in 2008, drie in 2009, twee in 2010 en twee in 2013, waarvan twee coproducties, Oratio Subito - Sonare Motus van Hans Beckers (KASK) en Anoniem eerste helft 21ste eeuw (het Balanseer)), is er een reguliere aanmaak van de zogeheten crox-cards, ansichtkaarten met werk van kunstenaars die een crox-project hadden.