fbpx voedsel | croxhapox

voedsel

Baksteensoep.
Chips. Eén iemand die er onder geen beding afblijven kan: Simon Van Parys.
Courgette. Tijdens Open Deuren, zomer 1996, op die dagen dat er geen tijd is om lang in de keuken bezig te blijven: in olijfolie gebakken sneetjes courgette, afgewerkt met peper en zout.
Croque monsieur. Basic. Enkele variaties: kaas, hesp, mosterd. Kaas, hesp, tomaat en mosterd. Kaas, tomaat en mosterd. Een enkeltje kaas. Kaas of brie. Met mozarella loopt het fout af. De sneetjes brood aan de buitenzijde afgewerkt met flink dooreengeklutst eimengsel. Ananas vervangt tomaat. Salami vervangt hesp.
Druiven.
Friet van Frituur Cathy.
Galego de Gante, El. Plek waar vanaf herfst 2009 vaak getafeld wordt. Van Ryssen, Borghouts, Geczy, Van Swaef, Doubrawa.
Gouden Hoofd, Het. Idem.
Hapjes. Het assortiment: olijfjes van Connie, langdradige pepers, nootjes, pistachos, hapjes met komkommer en geitenkaas, paprikasnippers en verse peper.
Knolseldersoep. Residentie 3de bachelor MMV KASK, november 2010.
Koffiekoeken.
Mariscale, het recept van El Negocito, zeevruchtensoep. Tagmosis 2008. Pikante soep met almejas en garnalen, op smaak gebracht met koriander.
Mayonaise. Mirk ontdekt een bizarre variant in de ijskast.
Minute Royco blubber. Meggy worstelt met een appelflauwte en is bereid tot alles.
Peanuts. Na de vijfde hap treedt melaatsheid op.
Pizza van Pizza Roma.
Quiche.
Sushi's. Tijdens de finissage van het project van Karin Borghouts, december 2009. Tonijn, zalm, een streepje avocado, een streepje komkommer, een repeltje paprika, wasabi en sojasuis en gamba's als garnituur.
Tomatensoep. Tijdens de vernissage van het groepsproject van J. Van der Borght, januari 2005.
Turks brood. Van de Turkse bakker op de hoek.
Vegetarische keuken. Tijdens Tagmosis 2008. Tijdens alle door Morc tapes georganiseerde concertavonden. Tijdens alle werkvergaderingen, eind 2009, in de Halvemaanstraat op huisnummer 113. Voorbeeld. Een groentenmix als hoofdschotel: bloemkool, spruitjes, tomaat, wortelschijfjes, ajuin, look, veel look, stukjes aardappel en maïs. Bevloeid met een Lalande de Pomerol. Later op de avond wordt er tchai gedronken.
Wortelsoep. Vijfgangenmenu 003 van Klaas De Roo, 2011.