fbpx Zennestraat 17 | croxhapox

Zennestraat 17

2009. Coproductie in Brussel op huisnummer Zennestraat 17a. De productie wordt gecoördineerd door Secondroom, op dat moment hebben ze een vaste stek in Brussel, en Fortlaan 17. Het gros van de organisaties die aan het project deelnemen, komt uit het Brusselse gewest, op twee na: Fortlaan 17 en Croxhapox. De andere participanten zijn Secondroom, Bains Connective, Q-O2, Constant vzw, Jossworld - en ik zie er ook nog wat over het hoofd, denk ik. Via Croxhapox worden TVF art doc cinema, Mahaworks en CiclicRecords bij het project betrokken.
Er zijn twee episodes: april 2009 en oktober 2009. Tussendoor gebruikt Michel Couturier de crox-locatie in het enorme gebouw, waar ooit een laboratorium was, om z'n crox-project voor te bereiden, en zo vinden er nog wat projecten plaats.
Beide Gentse organisaties, Fortaan 17 en Croxhapox, resideren op de eerste verdieping, Fortlaan 17 achterin, Croxhapox voorin.
De eerste crox-presentatie, april 2009, brengt een coherent geheel met aparte presentaties van Christophe Lezaire, Johan De Wilde, Julian Moran, Marc Coene en Steffie Van Cauter. De tweede presentatie, oktober 2009, biedt presentaties van Bart Lodewijks, Dirk Zoete, Mil Ceulemans, Nicolas Leus, Oana Cosug, Stijn Van Dorpe en Thomas Bogaert.