fbpx kerk | croxhapox

kerk

1. Tomo Savic-Gecan. Plekdistortie: in het souterrain van Aannemersstraat 54 komt een plattegrond van de Gentse Sint-Pieterskerk te hangen, in de Sint-Pieterskerk een plattegrond van het souterrain van croxhapox. Juni 1997.
2. Twee projecten in de bovenzaal van Abdij Maagdedale te Oudenaarde, in 2006 een sequel van Basics #2, in 2007 Verzamelwoede, telkens in het teken van Erfgoeddag.
3. Brainbox#2: Grégory Decock, Yannick Franck en Michel Couturier, tesamen unit 6, scheppen de as uit de houtkachel (unit 5) in een emmer en rijden naar Sint-Martens-Latem, waar ze de as op een aantal plekken uitstrooien. Een dag eerder waren ze met de emmer ook heel even in de Sint-Baafskathedraal langsgeweest en hadden ze, zoals een hond zou doen, hier en daar een plek met een handvol as gemarkeerd.
4. 1000 Churches (dedicated to the bishop of Bruges). Adam Geczy (AU). 2013.

5. De klok van de Machariuskerk, nadrukkelijk aanwezig tijdens de performances van onder andere Michiel Alberts (2007) en Toine Horvers (2015).
6. Oude Kerk. De Oude Kerk te Amsterdam, locatie van Hemony, een film van Dirk Braeckman. Presentatie in de videoruimte tijdens Verf Na Van Eyck. 2014.
_MG_9328