2015 = 353 After Dodo
Het 353ste jaar na dodo valt samen met het 2015de uit de christelijke jaartelling.
In 1652 waren het Volkert Iversen en zijn mannen die, voor een tussenstop op Mauritius aanbeland, op een rotsbult net buiten de kust de laatste exemplaren van de dodo opmerkten, naar de rotsbult roeiden en na alle op de rotsbult aangetroffen exemplaren gevangen en middels halsrechting gedood te hebben naar Indië voeren.
In 2008 evenwel vonden ze op Mauritius, diep in een grot, de overblijfselen, het intussen als meest intacte overblijfsel van een dodo bekend staande restant van dodo Fred, zoals ze het restant noemden.
Weinig is bekend over het vocabulaire van de roofmier en hoe zij de dingen noemen.
Met de Britannica, waarin Vicenzo Capello nooit opgenomen werd, de roofmier wel, zal het niet aan publiek ontbreken.
Uit Diezelfde ochtend (Horizonten en meer, Johan De Wilde en Rik De Boe, G262 Antwerpen, 2015):
'Van de dodo weten we dat het laatste exemplaar in 1662 opgepeuzeld werd. Volkert Iversen en zijn mannen hadden toen Maritius als tussenstop. Op het eiland vonden ze, zestig jaar nadat de homo sapiens er voor het eerst voet aan land zette, niet één dodo. Ze kamden het eiland uit, vonden niet één dodo. De laatste exemplaren zaten op een eilandje net buiten kust, wat Iversen niet ontging. Ze roeiden naar het eilandje. Er stond geen wind.' (tekst: Laura van)
Een pluspunt met de dodo: we weten dat hij bestaan heeft en opgepeuzeld werd, wat met die andere iconografische paljas rudimentair gesproken heel erg twijfelachtig is.